Kessenicherweg 27 , 3640 Kinrooi, België
GSM :
0494 87 17 91 0494 87 17 91

Yacon knolgewas wordt op eigen bodem geteeld

Hoeve ’t Bommesaarke teelt ook het relatief nieuwe Yacon knolgewas in Kinrooi, een innovatie in de landbouw. Ook voor rondleidingen rond Yacon kan u bij Hoeve 't Bommesaarke terecht en kunnen het hele jaar door plaatsvinden..

Vrij van bestrijdingsmiddelen

Yacon is oorspronkelijk afkomstig van het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Maar ook in de vruchtbare bodem van Kinrooi kan het knolgewas goed groeien, zonder tussenkomst van bestrijdingsmiddelen. De planten worden begin maart eerst in potjes gekweekt in de serre en daarna worden ze in mei in volle grond geplant om in november te worden geoogst.

Lekker en gezond

Het Yacon knolgewas is knapperig, smaakt fris en zoet en is veelzijdig in gebruik. Het zit ook boordevol antioxidanten en gezonde probiotica.  In de keuken kan het zowel warm als koud geserveerd worden. U kan het rauw eten in een salade maar ook tot puree of soep verwerken.

Hebt u nog vragen over de aspergekwekerij in Kinrooi, de verkoop van verse asperges, hoevenrondleidingen of de groentenautomaat? Contacteer ons gerust. Wij helpen u graag verder.