Kessenicherweg 27 , 3640 Kinrooi, België
GSM :
0494 87 17 91 0494 87 17 91

Kraakverse, kwaliteitsvolle asperges uit volle grond

U wilt kraakverse asperges in Kinrooi kopen? Breng zeker een bezoek aan de hoevewinkel van Hoeve ’t Bommesaarke, een familiale onderneming en aspergekwekerij die al decennia lang bekend staat in de streek voor zijn kwaliteitsvol en dagvers aanbod asperges en andere seizoensgroenten en fruit.

Van het veld naar de koeling

Tijdens hoeverondleidingen in Kinrooi komen bezoekers meer te weten over het telen, sorteren, afwegen en verpakken van asperges en kunnen ze eveneens asperges kopen. Carine en Leo zorgen voor een warm onthaal en een gedetailleerde en gepassioneerde uitleg. Hun medewerkers worden ingeschakeld om de asperges op het veld te steken. Zodra ze van het veld komen, worden ze afgespoeld en gaan ze in grote bakken in de koeling.

Gesorteerd, afgewogen en verpakt

De verse asperges moeten door en door koud zijn om ze nadien te kunnen verwerken. ’s Morgens worden de bakken uit het water getakeld en worden de asperges qua dikte in vijf categorieën gesorteerd en verwerkt. Niet enkel de dikte speelt een belangrijke rol, maar ook de kleur en de vorm spelen een rol in het sorteerproces. Na het sorteren worden de asperges afgewogen in bussels waarna ze samengebonden worden of verpakt in schaaltjes. Daarna gaan ze terug in de koeling.

Rechtstreekse verkoop in onze hoevewinkel

De asperges die de vorige dag gestoken werden, worden in de voormiddag gesorteerd, afgewogen en verpakt. Tijdens het aspergeseizoen, dat in principe loopt van half april tot half juni, kunnen particulieren en horeca-ondernemers deze recht van het veld in onze hoevewinkel kopen. We beschikken tevens over een schilmachine zodat je de asperges ook geschild kan kopen. In de vooravond worden de overige asperges, die niet rechtstreeks verkocht zijn, door een transporteur opgehaald en naar de Mechelse veiling gebracht. ’s Morgens worden de asperges geveild onder het Flandria-label.

Dagverse groenten en fruit

Naast asperges teelt Hoeve ’t Bommesaarke ook het nieuw Yacon knolgewas en dagverse groenten voor conservenproductent Greenyard. Iedereen die wil kan ook op elk moment groenten, fruit en aardappelen kopen via het groentenautomaat. Wilt u graag meer informatie? Neem zeker contact op. Wij maken graag tijd voor u.